«Խաղաղության համաձայնագրի տեքստի 80-90 տոկոսը, արտգործնախարարի՝ ինձ տրամադրած տեղեկություններով, արդեն համաձայնեցված է»,- Բաքվի վերահսկողությանն անցած Շուշիում հայտարարել է Ադրբեջանի նախագահ Իլհամ Ալիևը։ Նա հավելել է, որ Հայաստանին ստիպել են տեքստից հեռացնել Արցախի վերաբերյալ դիրքորոշումն ու տերմինաբանությունը, ինչը ճանապարհ բացեց կարգավորման գործընթացի հետագա զարգացման համար։ Միևնույն ժամանակ, ըստ Ալիևի, «երկու հարց բաց է մնում»։                
 
  • Հայկական  ավանդական ուտեստներ

    Հայկական ավանդական ուտեստներ

    23.05.2012| 05:09
    Ազգային հատուկ դիմագծով, ինքնատիպ վարքուբարքով ու նիստուկացով Գեղարքունիքի մարզը, որի բնակիչների նախնիները հին բայազետցիներ են, վանեցիներ, ալաշկերտցիներ ու մշեցիներ, յուրահատուկ է նաև իր խոհանոցային ընդհանրություններով և ազգային ուտեստների բազմազազանությամբ: Այնտեղ շատ հարգի են ձկնային ուտեստները, «օձի թթուն», կանեփով տոլման, կոնչոլը, բորանին, «բայազեդա քյուֆթան» և ավանդական այլ կերակրատեսակներ, որոնք պատրաստվել են հատուկ առիթո՛վ կամ տոնական օրերին: Դրանցից մի քանիսը ներկայացնում ենք մեր ընթերցողներին:
  • Առաջիկա օրերին հանրապետությունում սպասվում է անկայուն եղանակ

    Առաջիկա օրերին հանրապետությունում սպասվում է անկայուն եղանակ

    21.05.2012| 06:54
    Մայիսի 22-26-ին հանրապետության շրջանների մեծ մասում՝ գիշերվա առաջին և օրվա երկրորդ կեսին սպասվում են կարճատև անձրև և ամպրոպ, որի ժամանակ նաև մինչև 18-23 մ/վրկ քամու ուժգնացում: Առանձին վայրերում հնարավոր է նաև կարկուտ: Քամին հարավարևելյան` 2-7 մ/վրկ: Օդի ջերմաստիճանը մայիսի 26-ին կնվազի, ընդհանուր առմամբ, 2-4 աստիճանով:
  • Ի՞նչ է «կամացը»

    Ի՞նչ է «կամացը»

    18.05.2012| 05:57
    Խոսքը հայերենում լայնորեն գործածվող «կամաց» բառի մասին է: Ի՞նչ հետաքրքրություն կարող է ներկայացնել այս ամենասովորական բառը, որն այսօր նշանակում է «ոչ արագ, դանդաղ», «հանգիստ, մեղմ, հուշիկ», «ցածրաձայն, ցածր, զգույշ», «աստիճանաբար»:
  • Հայկական  ավանդական ուտեստներ

    Հայկական ավանդական ուտեստներ

    17.05.2012| 04:01
    Յուրաքանչյուր ժողովուրդ ունի դարերի խորքից եկած և մինչև մեր օրերը հասած ոչ միայն իր ծեսերն ու ավանդույթները, այլև դրանց թվին դասվող, կրոնական ու տոնական օրերի խորհուրդն իրենց մեջ կրող ազգային ուտեստներ: Դրանց պատրաստման եղանակները, արտացոլելով տվյալ ժողովրդի ազգային նկարագիրն ու առանձնահատկությունները, միավորվում և ստեղծում են գեղեցիկ և տպավորիչ համապատկեր: